‘Dat oude sabbatsgebod gaat om vakantie te nemen en écht vrij zijn’

Verplichte zondagsrust betuttelend? Alain vond altijd van wel. Maar bij nader inzien is dat oude sabbatsgebod toch eigenlijk zo slecht nog niet… 

In de kerk hebben we van het jodendom geleerd dat het verstandig is om één dag in de week niets te doen. Dat was bij ons altijd traditioneel de zondag. Dat idee van die sabbat, die zondagsrust is helemaal niet zo slecht.

Alain Verheij

Eén reactie op “‘Dat oude sabbatsgebod gaat om vakantie te nemen en écht vrij zijn’”

  1. Ik begrijp niet waarom de Christelijke Partijen deze instelling van het werken op Zondag niet p.d. terugdraaien ? Deze regels worden hier steeds verder doorgevoerd, dit is niet goed voor de mens. Sterker nog de mensen zitten hier al helemaal niet op te wachten. En een Christelijke ondernemer moet zoveel boete betalen omdat hij Zondag wel de deuren gesloten houdt. Waar gaat dit over ? Over respect, en vrijheid van beleving gesproken ?! En met de economie zou het (zoals gewoonlijk) fantastisch gaan ? Niet dus, meer dan 1 miljoen mensen leeft al in armoede. En wat daarbij nog steeds groeiende is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *