In dit online magazine Lazarus zoeken we naar nieuwe vormen en woorden van geloof. Dagelijks proberen we nieuwe wegen uit en herontdekken we oude wegen. Dit zijn onze zoektochten:

Rikko Voorberg in actie

Hij deelde een maaltijd met een beschimpte pedofiel. Hij bedolf een huis van vluchtelingen dat was beklad onder de bloemen. En hij gaat stug door…

Almatine Leene Flirten met Rome

De katholieke kerk stort ineen in Nederland, maar gek genoeg is er tegelijkertijd ook een nieuwe interesse voor de oude tradities, wijsheden en rituelen. Almatine zoekt waar dat vandaan komt.

Marieta van Driel Vertel dát je kids maar… 

Ja, en dan zit je dus naast het bed van je dochter en moet je vertellen over een Jona in een walvis en een Jericho dat ineenstort. Gezellig! Hoe draag je het geloof over aan je kids?

Preek van de week

Je wordt de hele dag al ondergepreekt. Columnisten, reclamemakers, managers: ze hebben allemaal hun mening over hoe het leven moet zijn. Daarom een keertje per week een goeie preek.

#durftegeven

Heb je iets over? Tijd, talenten, spullen? Hier kun je het kwijt. Wat je weet het, ‘geven is zaliger dan ontvangen’. Dus.

Rob Bell Zo had ik het nog nooit gelezen

Een van de populairste predikheren uit Amerika – en een van de meest omstreden. Hij vertelt Bijbelverhalen zoals je dat nog nooit hebt gehoord.

Reinier Sonneveld Mensen van de weg

Zo noemden de eerste gelovigen zich. En zo gaat ook een nieuwe cursus heten die we als Lazarus ontwikkelen – samen met jou. Denk mee en vind nieuwe woorden die weer raken.

De tour: laat me nog een keertje blozen…  

In 7 plaatsen in Nederland 7 speeches van 7 minuten. Dat was ooit 7keer7. We doen het opnieuw en nu stellen we 49 mensen deze vraag: welke gedachte in het christelijk geloof heeft jou het meest van je sokken geblazen?

De #klaagmuur

Lazarus wil dus positief zijn en zo. Maar om de zoveel tijd even flink zaniken en zeuren en klagen, dat is ook best prettig.

Rolinka Klein Kranenburg Vrome vrijages

Zo, wat kan seks toch prettig zijn. En wat een geklooi. Rolinka onderzoekt de gedoetjes en de tover van moderne relaties.

Mattias Rouw Leren van de woestijnvaders

In de 3de eeuw (ja echt) trokken ze de woestijn in en toen ze verdwenen waren, lieten ze een bak prachtige verhalen na. Hier the best off.

Zinvloed

Lazarus heette ooit Zinvloed. En daar gebeurden veel mooie dingen. Hier kun je het nalezen.

LATEST POST

Not Post Found!