‘Ik wens je vooral een karige Kerst!’

‘Jezus komt op aarde in een tiny house met minimalistische inrichting en multi-inzetbaar meubilair…’ Voor Elsa is Kerst dit jaar een zoektocht naar de waarde van armoede...

Beeld boven: kerststal van Oliver Fabel via Dawanda

Eén reactie op “‘Ik wens je vooral een karige Kerst!’”

  1. Armoede staat zeker met de Feestdagen weer in de spotlights. En dat zou toch niet (geldt voor ons allemaal) alleen met de Feestdagen zo moeten zijn. Sterker nog de armoede is nog steeds groeiende. Aan de andere kant kan je ook juist in de armoede weer leren van de kleine dingen te genieten die je normailter niet ziet. Vroeger las je wel eens iets over armoede, waar men toen in nederland nog vreemd van opkeek. Tegenwoordig is het op z’n zachtst gezegd in het extreme, en kijkt niemand er meer vreemd van op. Gelukkig zijn er plaatsen in Nederland waar nog wel op Zondag rekening wordt gehouden met de Zondagsrust zo ook vandaag. Alleen jammer dat al bijna de gehele Zondag vuurwerk te horen is, zou bijv. beter op deze Rustdag vanaf 0.00 plaats kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *