Reinier: Jezus is het vraagteken bij alle waarheden

‘Jezus is het vraagteken bij alle waarheden’, zegt Reinier. Hij doet die uitspraak na het lezen van het verhaal over baby Jezus die door zijn ouders in de tempel wordt gebracht en van de oude Simeon een bijzondere zegen krijgt. 

Eén reactie op “Reinier: Jezus is het vraagteken bij alle waarheden”

  1. Fijn verhaal. Wel valt er op dat Barth niet zegt ‘Jezus is vraagteken bij alle waarheden’, zoals Reinier hem quote, maar ‘Jezus is vraagteken bij andere waarheden.’ Cruciaal verschil. Bij Barth is het christelijke verhaal het enige grote verhaal dat er uiteindelijk werkelijk toe doet. Reinier geeft er schijnbaar een postmoderne draai aan door zelfs dat verhaal, immers ook groot, te bevragen. Lijkt mij kind met het badwater weggooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *