polarisatie

Polariseren kun je leren… Van Jezus, nota bene

Polarisatie slecht? Daan zet er vraagtekens bij. Sterker nog, hij houdt een pleidooi vóór polarisatie. En dat heeft ook alles te maken met Martin Luther King, die we deze week herdachten.

Eén reactie op “Polariseren kun je leren… Van Jezus, nota bene”

  1. Geen heel sterke preek maar wel een onderwerp om over na te denken. Daarvoor heb ik geen Marten Luther King nodig. Denk alleen eens aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Onze regering in Londen vond tijdens die oorlog het handhaven van de maatschappelijke orde in Nederland heel belangrijk. Je zou kunnen zeggen: het handhaven van de lieve vrede in de Nederlandse samenleving. En daar moesten alle ambtenaren via een volstrekt onduidelijk protocol aan meewerken. Dat meewerken, die handhaving van de lieve vrede heeft 102.000 Joden en 89.000 Nederlanders het leven gekost. Ik denk dan maar: waren er in de Tweede Wereldoorlog maar wat meer polariserende Nederlanders geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *