vriendschap

Ben jij goed in het onderhouden van vriendschappen?

Samuël moet voor zichzelf constateren dat hij niet zo goed is in vriendschappen onderhouden. Live. En dat vindt hij eigenlijk zonde…

3 reacties op “Ben jij goed in het onderhouden van vriendschappen?”

  1. Enerzijds gelijk. Maar de keerzijde is (voor een ieder van ons) ook of die ‘vrienden’ er wel enige moeite voor terugdoen om het warm te houden. Zo leer je ook je ‘echte vrienden’ kennen. Bij de 1 wel makkelijk over de vloer komen, of een belletje geven… Terwijl bij de ander zijn/haar matje b.w.v. het hele jaar schoon blijft. Wat zijn ‘echte vrienden’ ? Hooguit vind je er wellicht 1 in je leven ? Door meningsverschillen/opvattingen de ander dan ook maar blijven ontzien, is dat dan de oplossing ? Je kan verschillende inzichten hebben op bepaalde terreinen, maar geeft dat dan ook het recht om maar zoiets te hebben van zoek het dan vervolgens ook maar uit ? Of iets van je laten horen, terwijl je vervolgens niets terughoort ? Het is ook een kwestie van geven en nemen. En rekening houden met elkaar. Je kan heel veel vrienden hebben, maar wat zijn daarvan echte vrienden ? En dan ook nog eens de schijn voor blijven houden dat het onderling allemaal wel goed zit ? Lief en aardig doen als je elkaar al eens een x treft. Maar onderliggend blijven er een hoop dingen liggen, omdat er gewoonweg niet over gepraat word/mag worden. Je kan bijv. ook door ziekte moeilijk kans zien om vriendschappen te onderhouden. Dit d.m.v. een tekort aan energie.Daarbij leven we vandaag de dag ook in een individuele samenleving.

  2. Ook door teveel geroddel, en blindelings op elkaars inzichten vertrouwen (dus geen eigen mening hebben), kunnen daardoor anderen ongewild ‘buitenspel’ gezet worden. Zonder er ook maar enige moeite voor gedaan te hebben, om ook de ander zijn/haar kant eens aan te horen. Oftewel je eigen straatje schoonhouden. 1x trek je de conclusie vriendschap is een ………

  3. De oplossing hierin is dat je je bijv. als ‘de mindere’ op moet stellen. Dus je dienstbaar moet opstellen voor anderen, ook al ben je het met een aantal dingen niet eens. Heb dit zelf gezien, en heb ook heel veel respect voor mensen die dit op weten te brengen. Maar nogmaals je moet er ook de energie voor hebben om dit (banden aanhalen en onderhouden), alles te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *