‘Ik hoop op een dynamisch gesprek tussen geloof en wetenschap’

De Amerikaanse schrijver/theoloog Brian McLaren hoopt op een dynamisch gesprek tussen geloof en wetenschap: ‘Inzicht in het universum en de schepping door wetenschap verrijkt en vergroot juist ons beeld van de schepper.’

En daarbij is de kerk, zijn geloofsgemeenschappen ook hard nodig…

3 reacties op “‘Ik hoop op een dynamisch gesprek tussen geloof en wetenschap’”

 1. Dus de oplossing om het gat tussen wetenschap en geloof te overbruggen is: Wetenschap zoekt naar feiten en de Bijbel zoekt naar betekenis.
  McLaren verklaart (opnieuw, dat hij is opgegroeid in een ‘fundamental church’ waar de Bijbel letterlijk werd genomen. Zo werden de leeftijden van de in Genesis 5 genoemde personen opgeteld en kwam men uit op de datering van de schepping (4004 v Chr).
  McLaren neemt duidelijk afstand van deze historische benadering.
  Vraag: Is de val in zonde door onze voorouders Adam en Eva, zoals beschreven in Genesis 3 een feit (met enorme gevolgen)? Of geven de eerste hoofdstukken van Genesis alleen maar betekenis? En waaraan dan?

 2. Dus de oplossing om het gat tussen wetenschap en geloof te overbruggen is: Wetenschap zoekt naar feiten en de Bijbel zoekt naar betekenis.
  McLaren verklaart (opnieuw, dat hij is opgegroeid in een ‘fundamental church’ waar de Bijbel letterlijk werd genomen. Zo werden de leeftijden van de in Genesis 5 genoemde personen opgeteld en kwam men uit op de datering van de schepping (4004 v Chr).
  McLaren neemt duidelijk afstand van deze historische benadering.
  Vraag: Is de val in zonde door onze voorouders Adam en Eva, zoals beschreven in Genesis 3 een feit (met enorme gevolgen)? Of geven de eerste hoofdstukken van Genesis alleen maar betekenis? En waaraan dan?

 3. Aan wat in de eerste hoofdstukken van Genesis staat beschreven wordt vrijwel nergens verder in de Bijbel enige betekenis toegekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *