andere religies

‘Deel met respect en belangstelling de schatten uit elkaars religie’

Brian McLaren vertelt hoe je met een sterke christelijke identiteit toch open en respectvol kunt zijn naar andersgelovigen.

Volgens Brian McLaren gaan we als christenen vaak op twee manieren om met andersgelovigen. Of we hebben een sterke christelijke identiteit en staan vijandig ten opzichte van andersgelovigen, of we hebben een zwakke christelijke identiteit en staan tolerant ten opzichte van andersgelovigen. McLaren pleit voor een derde optie.

 

Dit bericht deelden we eerder op 13 augustus 2017

2 reacties op “‘Deel met respect en belangstelling de schatten uit elkaars religie’”

  1. Natuurlijk kun je van elkaar leren en derg. Dat neemt niet weg dat de verschillen groot zijn en hoe dan ook zullen blijven. We leven momenteel in een tijd dat alles en iedereen maar op 1 lijn moet gaan zitten, en dat is zorgelijk. Vrijheid is tegenwoordig al deels aan banden gelegd, en dat kan nooit de bedoeling zijn. Daar slaat het trouwens nog steeds in door. Ook in sommige Kerken worden tegenwoordig discussies aan de kaak gesteld, waarvan je denkt wat hebben die uberhaupt in een Kerk te zoeken ? Het is al erg genoeg dat vrijheid tegenwoordig beperkt is. En dat zelfs de secularisatie in sommige Kerken zichtbaar is, of zelfs aan het doorslaan is. Laten we a.u.b. onze eigen identiteit, en grenzen blijven leren aangeven, en ook stellen aangaande verschillende onderwerpen.

  2. Zo ook nu weer het ‘dwangmatig moeten’ vaccineren ? Laat mensen daar vrij in, en laat ze daar hun eigen invulling aan geven ! Iets onder dwang ‘moeten’ doen, waar je niet achter staat. Laat iedereen vrij in zijn/haar eigen keuze-vrijheid. Over nog meer ‘dwangmatig’ beperking van vrijheidsbeleving gesproken ?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *