god ontmoeten

God ontmoeten, hoe doe je dat?

Alain hield onlangs een gloedvol betoog over geloven in de seculiere samenleving. Maar na afloop kreeg hij de het verwijt dat het een oppervlakkig was: ‘Het gaat er in het geloof toch om dat je God ontmoet…’ Maar, vraagt Alain zich af, hoe doe je dat eigenlijk? 

Deze video publiceerden we eerder in juli 2018.

3 reacties op “God ontmoeten, hoe doe je dat?”

  1. Beste Alain

    Toen wij bezig waren met het experimenteren met vieringen voor ons nieuwe Stadsklooster in leeuwarden hebben we juist deze verhalen elk meerdere keren gebruikt om van meerdere kanten te bekijken .
    Nu bepaal je me weer bij deze verhalen terwijl we er nu echt wonen en nadenken over hoe en wanneer we vieringen / stiltemomenten gaan aanbieden en organiseren .
    Denk dat je zeker een goed punt maakt dat ontmoeting met God je weer terugstuurt naar de mensen . Maar ook in dat dagelijkse leven kun je je bewust open stellen voor God en hem daardoor ook in de gewone dingen ontmoeten . Van Mozes is bekend dat hij tijdens de reis regelmatig deur ontmoeting zocht in de tabernakel , de tent van ontmoeting , waar dan God in een wolk neerdaalde En dat hij met God sprak als met een vriend
    Van Jezus is bekend dat hij vaker alleen een berg op ging om te bidden. Dat was niet spectaculair , maar wel belangrijk om het in dagelijkse werkelijkheid vast te houden . Het is dus en en volgens mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *