Wij zijn Lazarus

Wat is Lazarus en voor wie wordt het gemaakt? Hieronder leggen we het kort uit en onderaan vind je ons manifest.

Waarom heten jullie Lazarus? Zijn jullie bezopen?
Nou ja, misschien ook wel. De allereerste christenen werden ook uitgemaakt voor dronkaards. Maar we denken vooral aan een oud verhaal, waarin een vriend van Jezus sterft en hij hem terug uit de dood haalt. Dat is een ervaring die we allemaal wel kennen: ergens stuk aan gaan en dan toch weer opnieuw beginnen. Ook ons geloof heeft zo’n traject afgelegd.
Lazarus is bovendien de beschermheilige van de melaatsen, oftewel de buitenbeentjes. Kortom: Lazarus is een naam die we met trots dragen.

Wat is Lazarus?
Lazarus is een platform voor mensen die nieuwe woorden zoeken voor hun geloof. Dat doen we op diverse manieren: dagelijks publicaties in een online magazine, een cursus ‘Mensen van de weg’, kerkdiensten op bijzondere locaties, een boekenreeks met auteurs als Rikko Voorberg, Brian McLaren en Rob Bell, en 7keer7-tours door het land. Lazarus is een initiatief van de Evangelische Omroep.

Voor wie is Lazarus?
We richten ons op een groeiende groep gelovigen die zich beweegt tussen orthodoxie en vrijzinnigheid: progressieve christenen. Een groep die te vinden is binnen én buiten de kerk, maar gemeenschappelijk heeft dat ze zoekt naar relevantie, vernieuwing, emancipatie en sociale gerechtigheid binnen het christelijk geloof. Om zo alvast een beetje hemel naar de aarde te brengen en de wereld een betere plek te maken.

Lazarus is een beweging: hoe kan ik dan meedoen?
Experimenteer met onze cursus, denk mee in onze tour, reageer op onze stukken, deel je te pletter, like tot je wijsvinger lam is, of schrijf zelf mee óf lever ideeën. Je kunt ook vriend worden van Lazarus en ons maandelijks steunen met een gift.

 

Lazarus Manifest